EU logo Bulgaria logo BSC logo

BG-RO E-GoverNet Трансгранична платформа за административни услуги

roenbg

ДАЕУ представя Портала „Вашата Европа“, правата и възможностите на гражданите и бизнеса в ЕС

На 20 май, четвъртък, от 11.00 до 12.00 ч. Държавна агенция „Електронно управление“ е домакин на онлайн събитие, на което ще бъде представен обновения Единен цифров Портал на ЕС - Вашата Европа

Порталът предлага на гражданите и представителите на бизнеса в ЕС практична и лесна за употреба многоезична информация за правата им в Европейския съюз в различни сфери на обществения живот, като пътуване, образование, работа и пенсия, здраве, производство, търговия, околна среда и други. Онлайн събитието ще бъде открито от Асен Антов, национален координатор за единния цифров портал и Гергана Колешанска, директор на дирекция „Стратегии и политики за е-управление“ в ДАЕУ. Модератор на събитието е Ирина Обущарова, изпълнителен директор на The Recursive – медийна платформа за новини относно иновации и стартъпи в Югоизточна Европа.

Цифрова пътуваща презентация на тема: „Права на пътника – „Към устойчиво пътуване“, ще се фокусира върху правата и възможностите на пътниците и туристите в единния европейски пазар, устойчиви начини на транспорт, мерки за безопасност и сигурност при трансгранично пътуване. Ще чуете и лични разкази за пътуване в ЕС, какво да подготвите предварително, как да извлечете най-доброто от вашето пътуване, пред какви предизвикателства може да се изправите.

Адрес на портала - https://europa.eu/youreurope/

Повече информация за предстоящото събитие може да намерите на тези линкове:
https://europa.eu/youreurope/sdg/#/bg/events/your-europe-has-the-answers-bulgaria
https://www.facebook.com/events/827755224812118

Източник: e-gov.bg

Добавете коментар

Име
Съобщение
Въведете числото
Captcha image