EU logo Romania logo BSC logo

BG-RO E-GoverNet Platforma transfrontalieră pentru Servicii Administrative

roenbg

DAEU va controla costurile TIC și e-guvernare în administrații cu un nou sistem informațional

Agenția de Stat pentru guvernare electronică va exercita într-un mod cu totul nou un control transparent asupra adecvării costurilor pentru TIC și e-guvernare în organismele administrative la nivelurile de bugetare, planificare și implementare a proiectelor și desfășurarea achizițiilor publice pentru sisteme informaționale.

Acest lucru este posibil cu sistemul de informații deja pregătit pentru control prealabil, curent și ulterior, după caz, în domeniul guvernării electronice și a registrului de proiecte. Sistemul și Registrul sunt dezvoltate în cadrul proiectului „Dezvoltarea registrelor publice pentru controlul bugetar și al proiectelor de e-guvernare și un portal pentru accesul la resurse pentru dezvoltarea sistemelor software pentru e-guvernare”, pentru care DAEU este beneficiar, a declarat Stoyan Tsonev, manager de proiect .

Beneficiile pentru organismele administrative ale celor dezvoltate în cadrul Proiectului au fost demonstrate în timp real:

Sistem de informații pentru control prealabil, curent și ulterior, după caz, în domeniul guvernării electronice și al registrului de proiecte (https://budgetcontrol.egov.bg), care oferă oportunități pentru:
- implementarea de către DAEU a unui control complet nou asupra adecvării costurilor pentru TIC și administrația electronică a organismelor administrative;
- facilitarea și automatizarea la maximum a modului în care organele administrative își îndeplinesc atribuțiile în legătură cu prevederile art. 7c, pct. 10, art. 7d, art. 7e, art. 56 și art. 58a din Legea guvernului electronic;
- facilitarea și accelerarea lucrărilor, precum și asigurarea controlului la un nivel superior al procedurilor interne pentru asigurarea obligațiilor legale ale președintelui DAEU.

Modulul public al sistemului și al registrului (https://projectregister.egov.bg), care oferă acces la toate costurile aprobate ale organismelor administrative pentru TIC și administrație electronică, proiectele acestora, achiziții publice pentru construcția sistemelor informaționale, inclusiv statutul acestora de performanță etc.

Portalul pentru dezvoltatori (https://dev.egov.bg), care oferă acces la un depozit public cu un sistem pentru controlul versiunii codului sursă a tuturor proiectelor pentru dezvoltarea, actualizarea sau implementarea sistemelor informatice sau a serviciilor electronice .

Furnizat prin intermediul portalului pentru dezvoltatori un nou serviciu administrativ electronic al DAEU „Furnizarea codului sursă pentru dezvoltarea de software cu respectarea identității confirmate” (https://iisda.government.bg/adm_services/services/service/6346).

Implementarea proiectului oferă o oportunitate pentru optimizarea costurilor tehnologiilor informaționale din administrație, încetarea realizării achizițiilor publice identice și creșterea transparenței cheltuielilor fondurilor publice pentru guvernare electronică. Prin noul portal pentru dezvoltatori, statul va avea ocazia să folosească în mod repetat și fără duplicarea cheltuielilor publice, pentru nevoile diferitelor administrații, dezvoltări software gata făcute de stat, a subliniat Tsonev.

Proiectul are o valoare totală de 722.557 BGN și este finanțat prin Programul operațional „Bună guvernare” 2014-2020, conform unui acord de subvenție № BG05SFOP001-1.002-0010-C01 / 23.08.2017.

Sursa: e-gov.bg

Adăugați un comentariu

Nume
Cometariu
Introduceți numărul
Captcha image