EU logo Bulgaria logo BSC logo

BG-RO E-GoverNet Трансгранична платформа за административни услуги

roenbg

МЕУ и бизнеса ще обсъдят нивото на киберсигурността и киберзащитата у нас

Утре – 25 октомври, Министерство на електронното управление, представители на бизнеса, институции и експерти, ще обсъдят цялостна картина за състоянието на нивото на киберсигурност и киберзащита от страна на бизнеса у нас.

За целта, МЕУ подготви въпросник насочен изцяло към частния сектор в България. Резултатите от анкетата, които ще бъдат представени по време на кръглата маса, ще покажат доколко и как малкият и среден бизнес в България се справя с кибератаки и какво е нивото на тяхната киберзащита. По време на дискусията ще бъде споделен опит как бизнеса се справя с предизвикателствата, свързани с киберсигурността, както и отговорностите за опазване на базите данни, с които работят.

Кръглата маса е част от редица събития на МЕУ свързани с Европейския месец на киберсигурността у нас. Тази година, инициативата на ENISA – Европейската агенция  за киберсигурност, отбелязва своя десетгодишен юбилей. През 2022-ра година основната тема на всички активности е посветена на ransomware и phishing атаките.

Добавете коментар

Име
Съобщение
Въведете числото
Captcha image