EU logo Romania logo BSC logo

BG-RO E-GoverNet Platforma transfrontalieră pentru Servicii Administrative

roenbg

Municipalitatea crește prețurile unui număr de servicii și taxe în Ruse

O serie de taxe și servicii oferite de municipalitatea din Rousse vor fi majorate prin modificarea Ordonanței 16 a Consiliului municipal. Propunerea va fi luată în considerare la sesiunea din septembrie. Motivele sunt că majoritatea prețurilor nu au fost actualizate de ani buni.

Emiterea diferitelor tipuri de certificate de stare civilă - pentru adresă, pentru moștenitori, certificat de naștere, pentru căsătorie, etc., se va percepe trei tarife. Serviciul obișnuit timp de 72 de ore va costa BGN 5, serviciul rapid timp de 24 de ore va fi BGN 10, iar serviciul expres până la 6 ore - BGN 15.

Parcarea în parcările municipale plătite devine tot mai scumpă. Timp de o oră, o mașină va plăti BGN 1,20, iar un camion de până la 3,5 tone - BGN 3,60. Taxele pentru o zi vor fi, respectiv, 12 și 18 BGN, iar pentru o lună - 60 și 84 BGN. .

Când ridicați mașina de la „păianjen” și o mutați în parcarea de la „Utilitățile” OP vor fi percepute 2 taxe pe oră de ședere finalizată.

Taxa pentru desfășurarea activității comerciale în aer liber nu a fost modificată începând cu 2008 și în momentul de față se plătește 3 BGN pe mp pe zi sau 32 BGN pe mp pe lună. Suma datorată pentru 30 de zile calendaristice, calculată zilnic, ar trebui să fie de BGN 90. Taxa lunară curentă de 32 BGN este cu 64,45% mai mică. Prin urmare, propunerea este de a menține taxa pe zi în aceeași sumă, iar atunci când plătiți o taxă pe lună să utilizați o preferință de 50% și ar trebui să fie de 45 GBP pe mp.

Până în prezent, ordonanța a avut două metode de taxare pentru așezarea meselor și scaunelor în fața facilităților de luat masa și de divertisment - în funcție de tip de masă sau pe metru pătrat. Pentru amplasarea unei grădini de vară, s-a plătit o taxă de 0,60 BGN pe mp pe zi sau o taxă lunară de 7,50 BGN pe mp. Se propune ca taxa zilnică să fie de 0,70 BGN, iar dacă este plătită pe lună - 10,50 BGN pe mp. A doua metodă de plată pe tip de tabel va fi abandonată.

Taxa pentru câini va fi legată de activitatea de castrare pentru a reduce populația de animale fără stăpân. Până acum, suma era BGN 25, iar acum proprietarii de câini vor plăti 60 BGN fiecare. Calculele se bazează pe prețurile pentru neutilizarea unui câine - BGN 45. pentru bărbați și BGN 80. pentru femei, iar noua taxă va acoperi aceste costuri.

Se fac modificări și în cultură. Prețurile biletelor pentru Festivalul Internațional sunt stabilite între 6 și 30 BGN, iar pentru studenți și pensionari, biletele vor fi de 6 BGN fiecare. Există, de asemenea, diverse reduceri la biletele achiziționate pentru minim 5 sau minimum 9 concerte.

Două noi servicii sunt introduse în Muzeul de Istorie. Un bilet de familie este creat cu dreptul de acces la două expoziții la un preț de BGN 7, precum și un bilet pentru o activitate desfășurată de muzeu în mod independent sau cu o altă organizație - de la BGN 2 la 20 pe articol.

Relieful pentru utilizarea sălilor și spațiilor din Clădirea Veniturilor sunt extinse, precum și scutiri de la plata și organizațiile care implementează proiecte finanțate în cadrul Programului de cultură al municipalității Rousse. Motivul este că fondurile pentru proiecte culturale sunt furnizate de la bugetul municipal.

Adăugați un comentariu

Nume
Cometariu
Introduceți numărul
Captcha image