EU logo Romania logo BSC logo

BG-RO E-GoverNet Platforma transfrontalieră pentru Servicii Administrative

roenbg
Municipiul Vratsa
SERVICII
încărcarea serviciilor
INFORMAȚII DE FORMARE
  LEGISLAȚIE
   OPORTUNITĂȚI DE INVESTIȚII

    Municipiul Vratsa

    Orașul Vratsa este situat în nord-vestul Bulgariei la poalele muntelui Vratsa, 112 km. la nord de Sofia, aproximativ 40 km. sud-est de Montana și 14 km. la nord-vest de Mezdra.

    În diferite perioade istorice Vrața a evoluat ca o semnificativă socială, de piață și centru cultural. Urme ale activității umane în aceste zone datează din epoca neolitică. Primii locuitori - tribalele tribul tracic au dezvoltat cultura materială ridicată, resturile care se află în prezent pe teritoriul regiunii Vratsa. Descoperirile unice descoperite în timpul săpăturilor arheologice de „Mogilanska“ în Vrața Bukyovtsy și Rogozen aduce informații interesante despre civilizația antică înfloritoare. Romanii, care au apreciat poziția geografică și strategică a terenurilor din jurul Cheile Iskar, le-a transformat într-o controlează cel mai scurt drum de la Dunăre la sud și vest fortăreață inexpugnabilă, și la zăcămintele bogate de mare din Munții Vratsa. Pe ruinele cetății slavilor construit sat, pe care au numit „Vratitsa“ - bastion de importanță în al doilea Regat Bulgar. În Evul Mediu și-a extins granițele sale și a devenit un centru de mare, cu meserii dezvoltate și relațiile marfă-bani. Din acel moment a rămas în numeroase monumente de patrimoniu ale culturii spirituale și materiale. In timpul Renasterii oferă persoanelor fizice luminoase, a lăsat o impresie de durată în politică, diplomație, mișcarea de eliberare națională, cultură și educație. Aceste epoci, evenimente și oamenii sunt prezentate în expoziții bogate și atractive ale Muzeului de Istorie Regională.

    Este centrul administrativ al municipiului și provincia cu același nume. Parcul Natural Vratsa Balkan, situat în apropierea orașului oferă mari oportunități pentru mersul pe jos și drumeții. Vratsa este un punct de plecare pentru rutele spre zona Parshevitsa și Ledenika pestera.

    CONTACTS
    location map