EU logo Romania logo BSC logo

BG-RO E-GoverNet Platforma transfrontalieră pentru Servicii Administrative

roenbg

Prima schemă bulgară de identificare electronică a fost publicată oficial în Jurnalul Oficial al UE

Prima schemă națională bulgară de identificare electronică a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene după notificarea sa de către Ministerul Guvernului Electronic.

De asemenea, a fost supusă unei evaluări inter pares de către statele membre în conformitate cu cerințele Regulamentului (UE) nr. 910/2014, care a confirmat concluziile ministerului bulgar responsabil cu notificarea schemei.

Schema a fost dezvoltată de „Eurotrust Technologies” SA și a fost recunoscută prin Hotărârea Consiliului de Miniștri din 29 mai 2023, cu niveluri de asigurare „semnificative” și „înalte”.

Odată cu publicarea oficială a primei scheme bulgare de identificare electronică, sunt create condiții pentru ca cetățenii și companiile bulgare să aplice direct pentru serviciile digitale oferite de sectorul public pe teritoriul UE. Acest lucru facilitează semnificativ accesul bulgarilor la serviciile publice din Uniune, inclusiv cele din domeniul asistenței medicale, asistenței sociale, educației, impozitelor, pensiilor, pieței muncii și altele.

Adăugați un comentariu

Nume
Cometariu
Introduceți numărul
Captcha image