EU logo Bulgaria logo BSC logo

BG-RO E-GoverNet Трансгранична платформа за административни услуги

roenbg

Близо 50% от всички административни услуги вече са достъпни централизирано по електронен път през портала egov.bg

С екипа ми успяхме да постигнем много през изминалите месеци. В рамките на служебния кабинет отчитаме значителен ръст в използването на електронни услуги, ограничаване на хартиения процес, спестени средства и време за всяка група на обществото.

От всички 2571 административни услуги близо 50% вече са достъпни централизирано по електронен път през портала egov.bg. Разбира се трудно бихме реализирали всичко без подкрепата на другите администрации - каза министърът на електронното управление Георги Тодоров пред economic.bg.

Той посочи конкретни резултати, които служебният кабинет е постигнал в сферата на електронните услуги: през последните месеци заявените електронно еднократни помощи за ученици в първи и осми клас през Системата за сигурно електронно връчване са над 2300. Чрез посредник „Български пощи“ ЕАД са заявени 667 услуги само за 5 месеца през 5 пощенски станции в слабо населени райони. Като най-заявяваната услуга е „Отпускане на целева помощ за отопление“. МЕУ съвместно УНСС разработи и електронно уверение за студенти и ученици.

„Бъдещето ще е все повече цифрово и мобилно. От технологична гледна точка всичко е възможно. Дори бих казал, че ние имаме готовност да реализираме и в голяма степен към момента реализираме всичко това благодарение на хоризонталните системи, които поддържаме и развиваме.“ допълни още министър Тодоров.

Цялото интервю на министър Тодоров може да прочетете тук:
https://www.economic.bg/bg/a/view/blizo-50-ot-vsichki-administrativni-uslugi-veche-sa-dostypni-elektronno

Добавете коментар

Име
Съобщение
Въведете числото
Captcha image