EU logo Romania logo BSC logo

BG-RO E-GoverNet Platforma transfrontalieră pentru Servicii Administrative

roenbg

Bulgaria a semnat Declarația OCDE pentru un viitor digital de încredere, durabil și incluziv

Ministrul adjunct al e-Guvernării, Blagovest Kirilov, a semnat, în numele Bulgariei, aderarea țării noastre la Declarația pentru un viitor digital de încredere, durabil și incluziv al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Adoptarea acestui document a avut loc în cadrul sesiunii de închidere a Comitetului pentru Economie Digitală, care are loc în Gran Canaria, Spania.

„Semnarea acestei declarații este un moment important pe calea Bulgariei către aderarea deplină a țării noastre la OCDE. Cu atât mai mult astăzi, când președinții CE, Parlamentul European și Consiliul au semnat declarația privind drepturile digitale ale tuturor europenilor. O zi mare pentru fiecare cetățean bulgar și pentru drepturile sale în lumea digitală”, a declarat viceministrul Kirilov.

El a subliniat că declarația acordă o importanță deosebită digitizării, ca proces cu efecte profunde și transformatoare asupra societăților și economiilor. Acest proces poate duce la o mare prosperitate economică și socială, bunăstare și durabilitate, precum și la abordarea provocărilor globale.

Țările care adoptă declarația se angajează să lucreze împreună cu toate părțile interesate pentru a promova un mediu digital sigur, incluziv și durabil, susținut de un internet deschis și gratuit.

Documentul evidențiază rolul principal al OCDE ca loc de împărtășire a cunoștințelor și experienței în politicile și practicile digitale și pentru a stabili o cooperare internațională care pune oamenii în centrul.

Adăugați un comentariu

Nume
Cometariu
Introduceți numărul
Captcha image