EU logo Romania logo BSC logo

BG-RO E-GoverNet Platforma transfrontalieră pentru Servicii Administrative

roenbg

Potențial

Creșterea gradului de conștientizare

Creșterea gradului de conștientizare

Note electronice de scuze pentru studenți - cele mai importante întrebări și răspunsuri
În ajunul noului an școlar, Ministerul e-Guvernării, împreună cu Ministerul Sănătății și Ministerul Educației și Științei, au anunțat introducerea noii note electronice pentru scuzarea absențelor elevilor.
citeste mai mult »
Absențele studenților din motive medicale vor fi scuzate electronic
Avizul medical pentru absențe justificate ale elevilor din clasele 1-12 va fi eliberat doar electronic de la 1 octombrie. Acest lucru va ușura foarte mult părinții, va reduce sarcina administrativă pentru profesori și va proteja în continuare accesul la datele personale ale copiilor.
citeste mai mult »
O treime din aplicațiile noi către registrul central digitizat al pariurilor speciale sunt depuse online
În prima lună de la digitalizarea registrului central al gajurilor speciale (CPR) și transferarea acestuia către Agenția de Înregistrare, o treime din cererile depuse de cetățeni și întreprinderi au fost înregistrate electronic.
citeste mai mult »
Prima schemă bulgară de identificare electronică a fost publicată oficial în Jurnalul Oficial al UE
Prima schemă națională bulgară de identificare electronică a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene după notificarea sa de către Ministerul Guvernului Electronic.
citeste mai mult »
MEU este partener într-un proiect de stimulare a inovațiilor în domeniul sănătății în Europa de Sud-Est
Ministerul e-Guvernării este partener într-un nou proiect european care își propune să stimuleze inovația în Europa de Sud-Est prin crearea unui spațiu regional de date pentru asistența medicală inteligentă și un ecosistem local sustenabil în Bulgaria, Grecia, Cipru și România.
citeste mai mult »
MEU participă la un proiect pilot al Agenției Europene de Securitate Cibernetică pentru formarea experților cibernetici
Ministerul e-Guvernării participă la un proiect pilot al Agenției Europene pentru Securitate Cibernetică - ENISA. Proiectul are în vedere asigurarea accesului gratuit la o platformă de e-learning pentru 45 de specialiști în securitate cibernetică din administrația de stat.
citeste mai mult »
Guvernul a aprobat un Raport de situație și un Plan anual pentru dezvoltarea și reînnoirea resurselor informaționale în administrație
Guvernul a aprobat Raportul de situație și Planul anual de dezvoltare și reînnoire a resurselor informaționale din administrație și a resurselor informaționale ale Rețelei Unificate de Comunicații Electronice a Administrației de Stat și pentru nevoile de securitate națională.
citeste mai mult »
Acum este posibilă eliberarea rețetelor electronice albe de pe un smartphone sau tablet
Toți medicii care sunt membri ai Uniunii Medicale Bulgare (BLS) pot acum elibera rețete electronice albe de pe un smartphone sau tabletă.
citeste mai mult »
Aproape 50% din toate serviciile administrative sunt acum disponibile centralizat electronic prin portalul egov.bg
Echipa mea și cu mine am reușit să realizăm multe în ultimele luni. În cadrul biroului, raportăm o creștere semnificativă a utilizării serviciilor electronice, limitând procesul de hârtie, economisind bani și timp pentru fiecare grup al societății.
citeste mai mult »
MEU va participa la dezvoltarea noului serviciu DNS securizat european
Ministerul e-Guvernării, reprezentat de CERT Bulgaria, este unul dintre cei treisprezece membri ai consorțiului internațional care va dezvolta noua componentă mai sigură a infrastructurii de internet a UE, denumită DNS4EU. Reprezentanții din zece state membre UE vor fi parteneri în consorțiu.
citeste mai mult »
Bulgaria a semnat Declarația OCDE pentru un viitor digital de încredere, durabil și incluziv
Ministrul adjunct al e-Guvernării, Blagovest Kirilov, a semnat, în numele Bulgariei, aderarea țării noastre la Declarația pentru un viitor digital de încredere, durabil și incluziv al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.
citeste mai mult »
MEU va reprezenta Bulgaria la reuniunea Consiliului de Administrație al Deceniului Digital al CE
Ministerul e-Guvernării va reprezenta Bulgaria la ședința Consiliului Guvernatorilor „Deceniului Digital” al Comisiei Europene.
citeste mai mult »
MEU și business vor discuta despre nivelul de securitate cibernetică și apărare cibernetică din țara noastră
Mâine - 25 octombrie, Ministerul e-Guvernării, reprezentanți ai afacerilor, instituții și experți vor discuta o imagine cuprinzătoare a stării nivelului de securitate cibernetică și protecție cibernetică din partea afacerilor din țara noastră.
citeste mai mult »
Procesul de creare a software-ului de încredere și generarea codului hash al mașinilor de vot a fost finalizat cu succes
Procesul de generare a codului hash și versiunea de încredere a software-ului mașinii de vot, care va fi instalată pentru votul din 2 octombrie, au fost finalizate cu succes. Construirea de încredere a fost realizată de experții CEC în mediul securizat al Ministerului e-Guvernării.
citeste mai mult »
MEU a adoptat reguli privind participarea reprezentanților înregistrați la procesul de autentificare a aparatelor de vot
Ministerul e-Guvernării a adoptat reguli privind participarea reprezentanților înregistrați ai partidelor, coalițiilor, comitetelor de inițiativă și organizațiilor neguvernamentale la procesul de autentificare a aparatelor de vot.
citeste mai mult »
Comisia salută acordul politic privind agenda politică a Deceniului digital care duce la o transformare digitală de succes în Europa
Comisia salută acordul politic la care au ajuns Parlamentul European și Consiliul UE cu privire la Agenda politică 2030: drumul către deceniul digital. Programul creează un mecanism de monitorizare și cooperare pentru a atinge obiectivele și obiectivele comune pentru transformarea digitală a Europei, stabilite în Busola digitală până în 2030.
citeste mai mult »
Comisia salută acordul politic privind normele pentru asigurarea unor piețe digitale echitabile și deschise
Comisia salută acordul rapid la care sa ajuns între Parlamentul European și UE cu privire la Legea privind piețele digitale.
citeste mai mult »
Bulgaria și Macedonia de Nord semnează prima declarație electronică privind cooperarea în domeniul guvernării electronice
Declarația privind cooperarea în domeniul serviciilor de certificare electronică și identificare electronică a fost semnată astăzi, 4 aprilie, de ministrul guvernării electronice al Republicii Bulgaria - Bozhidar Bojanov și Admirim Aliti, ministrul societății informaționale și administrației din Macedonia de Nord. Documentul de cooperare este primul semnat electronic.
citeste mai mult »
ts Identificarea electronică printr-o aplicație mobilă este de așteptat să fie construită în 2022
Prin decizia sa, guvernul i-a instruit ministrului e-Guvernării să construiască o capacitate tehnologică de identificare electronică printr-o aplicație mobilă în 2022, precum și să propună modificările necesare în acest sens în legislația aferentă.
citeste mai mult »
Parlamentul a votat crearea Ministerului E-guvernanței
Parlamentul a adoptat astăzi la un al doilea vot privind modificarea și completarea Legii privind guvernanța electronică (ZEU) pentru înființarea Ministerului de E-guvernare. Există un decret al președintelui Rumen Radev pentru promulgarea Zeu în Monitorul de Stat. Legea intră în vigoare în ziua publicării sale.
citeste mai mult »
Comandăm toate serviciile administrative electronic după 6 luni
Până la sfârșitul anului 2023, acordul de coaliție promite că va putea vota de la distanță în Bulgaria
citeste mai mult »
Sunt necesare noi strategii, tehnici și metode în politica de partajare a datelor
Provocarea cu care se confruntă acum lumea este aceea de a continua să punem cap la cap puzzle-ul în domeniul politicii de partajare a datelor într-un ritm rapid prin dezvoltarea de strategii și utilizarea diferitelor tehnici și metode, chiar dacă uneori trebuie să ne bazăm pe metoda de testare.
citeste mai mult »
Bulgaria atinge un nivel mediu de digitalizare în 2021
Bulgaria atinge un nivel mediu de digitalizare comparativ cu datele din 2020. Creșterea acestui indicator este cu 5 puncte (59%), întrucât nivelul mediu de digitalizare pentru UE în ultimul an a crescut cu doar 1 punct (72% ).
citeste mai mult »
DAEU va coopera cu comunitatea IT în domeniul securității cibernetice
Încrederea dintre stat și comunitatea IT din Bulgaria este construită cu dialog, cu expertiză doveditoare, cu încredere, cine poate fi util statului cu ce.
citeste mai mult »
DAEU și BSMEPA solicită afacerilor să fie incluse în studiul Cybersecurity în sectorul IMM-urilor
DAEU și BSMEPA solicită companiilor și organizațiilor patronale din Bulgaria să fie active și să participe la un studiu privind securitatea cibernetică în sectorul IMM-urilor, pe care cele două organizații publice îl inițiază, cu ocazia viitoarei luni europene a securității cibernetice din octombrie.
citeste mai mult »
Datele deschise sunt o resursă strategică cu un potențial imens pentru sectorul public și pentru afaceri
Politica publică în sectorul de date deschise, ca resursă strategică cu potențial imens pentru utilizatorii din sectorul public, afaceri private, mediul academic, cetățeni și sectorul neguvernamental, a fost prezentată în cadrul celei de-a 19-a ediții a Open Fest 2021, dedicată software-ului liber , software open source și schimb gratuit de cunoștințe, care a avut loc în Grădina Borisova din Sofia.
citeste mai mult »
O oportunitate a fost creată pentru municipalități de a efectua inspecții ale deciziilor TEMC prin RegiX
Agenția de Stat pentru E-Guvernare creează o oportunitate pentru toate municipalitățile de a efectua inspecții în sistemul de informații unificat pentru expertiză medicală în mediul RegiX Interregist Exchange
citeste mai mult »
DAEU prezintă Portalul Europa ta, drepturile și oportunitățile cetățenilor și ale întreprinderilor din UE
Joi, 20 mai, de la 11.00 la 12.00, Agenția de Stat pentru Guvernare Electronică găzduiește un eveniment online, care va prezenta portalul digital unic actualizat al UE - Europa ta
citeste mai mult »
Rezultatul unui proiect comun între DAEU și ANR este noul site web al Agenției pentru venituri
Rezultatul unui proiect comun între Agenția de Stat pentru e-Guvernare și Agenția Națională pentru Venituri (ANR) este noul site web, în ​​principal restructurat al Agenției pentru Venituri, care este acum disponibil pentru utilizatori.
citeste mai mult »
CERT național a înregistrat 2.100 de incidente cibernetice în Bulgaria în 2020
2100 de incidente cibernetice au fost înregistrate în și din spațiul de internet bulgar în 2020, potrivit statisticilor Echipei Naționale de Răspuns la Incidente de Securitate Informatică (CERT Național) de la Agenția de Stat pentru Guvernare Electronică
citeste mai mult »
Instanțele vor trimite citații electronice prin intermediul sistemului securizat de servicii electronice SAEU
Instanțele vor putea trimite citații, mesaje și lucrări în mod electronic, după dorință, utilizând Sistemul pentru servicii electronice securizate ale Agenției de Stat pentru Guvernare Electronică
citeste mai mult »
Bulgaria susține adoptarea Declarației de la Berlin privind o societate digitală
Guvernul a aprobat o poziție națională cu privire la semnarea „Declarației de la Berlin privind societatea digitală și guvernarea digitală bazată pe valoare”.
citeste mai mult »
Apeluri DAEU: Solicitați servicii electronice. Peste 370 de servicii electronice sunt disponibile pe portalul egov.bg
Peste 370 de servicii pentru cetățeni și întreprinderi din administrațiile centrale, regionale și municipale sunt acum disponibile pe portal.
citeste mai mult »
DAEU va verifica accesibilitatea site-urilor web și a aplicațiilor mobile din sectorul public
Agenția de Stat pentru e-Guvernare lansează monitorizarea și verificarea site-urilor web și a aplicațiilor mobile ale organizațiilor din sectorul public pentru accesibilitatea consumatorilor, în special pentru persoanele cu dizabilități și persoanele în vârstă.
citeste mai mult »
Municipalitatea crește prețurile unui număr de servicii și taxe în Ruse
O serie de taxe și servicii oferite de municipalitatea din Rousse vor fi majorate prin modificarea Ordonanței 16 a Consiliului municipal. Propunerea va fi luată în considerare la sesiunea din septembrie. Motivele sunt că majoritatea prețurilor nu au fost actualizate de ani buni.
citeste mai mult »
DAEU va controla costurile TIC și e-guvernare în administrații cu un nou sistem informațional
Agenția de Stat pentru guvernare electronică va exercita într-un mod cu totul nou un control transparent asupra adecvării costurilor pentru TIC și e-guvernare în organismele administrative la nivelurile de bugetare, planificare și implementare a proiectelor și desfășurarea achizițiilor publice pentru sisteme informaționale.
citeste mai mult »
Noi 30 de seturi de date vor fi publicate pe portalul național de date deschise al DAEU
Prin decizia sa, guvernul a aprobat o listă de 30 de seturi de date pe domenii prioritare care urmează să fie publicate de mai multe administrații diferite până la sfârșitul anului 2020 pe portalul național de date deschise din Republica Bulgaria https://data.egov.bg/., care este întreținută de Agenția de Stat pentru Guvernul Electronic.
citeste mai mult »
SAEU oferă acces la un nou serviciu electronic de asistență unică printr-o solicitare centralizată
Agenția de Stat pentru Guvernul Electronic oferă acces la un nou serviciu electronic de asistență unică pentru cetățenii Agenției de Asistență Socială: 421 „Asistență unică în conformitate cu Regulile de punere în aplicare a Legii de asistență socială”, prin portalul unic pentru accesul la servicii administrative electronice servicii
citeste mai mult »
Agenția de Stat pentru Guvernare Electronică își continuă pregătirea în domeniul securității rețelelor și informațiilor
Agenția de Stat pentru Guvernare Electronică a început instruirea în domeniul securității rețelelor și informațiilor, care va implica peste 120 de angajați ai operatorilor de servicii esențiale desemnați de autoritățile competente naționale din sectorul energetic; de transport; Asistență medicală; Furnizare și furnizare de apă potabilă; Furnizori de infrastructură digitală și servicii digitale.
citeste mai mult »
SAEU a emis ghiduri practice pentru stocarea pe termen lung a documentelor electronice
Starea fizică și tehnică a documentelor electronice și a suporturilor acestora trebuie verificată cel puțin o dată pe an
citeste mai mult »
Cabinetul a adoptat o strategie actualizată pentru dezvoltarea guvernanței electronice în Republica Bulgaria
Cabinetul a adoptat o strategie actualizată pentru dezvoltarea guvernanței electronice în Republica Bulgaria 2019-2023, împreună cu o foaie de parcurs actualizată pentru implementarea acesteia și conceptul de reformă a registrului, prin modificări și completări la Decizia nr. 163 din 21 martie 2014.
citeste mai mult »
Municipiul Rousse oferă peste 60 de noi servicii administrative electronice
Peste 130 de servicii administrative sunt furnizate în municipiul Ruse, unele dintre ele fiind oferite electronic
citeste mai mult »
SAEU și reprezentanții bulgarilor din străinătate vor lucra împreună pentru punerea în aplicare a sistemului pilot de votare electronică la distanță
Scopul este să garanteze secretul și integritatea votului și să îndeplinească standarde înalte de securitate cibernetică
citeste mai mult »
Acum vom accesa serviciile administrației prin intermediul unui telefon mobil
Scopul este de a facilita participarea cetățenilor la e-guvernare.
citeste mai mult »
A.Temelkov, președintele SeGA: Încă lucrăm la securitatea identității electronice
Numărul tot mai mare de utilizatori din sistemul de schimb interregional mă face optimist că mergem în direcția cea bună, spune președintele agenției
citeste mai mult »
DAEU PREZENTĂ PORTUL NAȚIONAL DE PROIECTARE A DATELOR SPAȚIALE
Portalul va furniza date și servicii spațiale administrației de stat, cetățenilor și întreprinderilor
citeste mai mult »
Transformarea digitală a administrației este acum ireversibilă
Registrele principale de stat sunt deja conectate și "vorbesc", iar cetățenii și întreprinderile pot deja să comunice digital cu administrațiile
citeste mai mult »
60 de seturi de date de importanță publică vor fi publicate pentru uzul public
Până în prezent, peste 500 de organizații au publicat în portofoliul național www.opendata.government.bg un total de 8.685 de seturi de date
citeste mai mult »
Fondul Agricol a lansat Sistemul de Servicii Electronice
Primele informații publicate se adresează solicitanților din cadrul Măsurii 10 - Agroecologie și Climă și Măsura 11 - Agricultura ecologică
citeste mai mult »
Cabinetul a solicitat administrațiilor să-și extindă serviciile digitale cu resurse de guvernare electronică
Până la data de 30 noiembrie, toate organismele administrative își vor înregistra profilurile în Sistemul Electronic de Servicii Electronice (e-Service), menținut și dezvoltat de Agenția de Stat pentru Guvernare Electronică
citeste mai mult »
Administrațiile trebuie să accepte documente electronice și declarații emise și semnate ca documente electronice
EADE a emis Ghiduri practice administrațiilor pentru a le facilita implementarea prevederilor Legii privind guvernarea electronică
citeste mai mult »
Acțiunile actuale privind fluxul de documente electronice între administrații de la 1 noiembrie 2018
De la 1 noiembrie 2018, obligația administrației de a efectua un schimb electronic de documente în totalitate intră în vigoare
citeste mai mult »
Centralizarea gestionării și controlului și utilizarea pe scară largă a resurselor partajate vor constitui un accent deosebit în politica de guvernare electronică în următorii ani
Resursele umane insuficiente în domeniul e-guvernării și al TIC devin o problemă durabilă care se va aprofunda, precizează președintele EAEA.
citeste mai mult »
DAEU recomandă modernizarea și finalizarea accelerată a resurselor partajate de e-guvernare
Guvernul a aprobat Raportul de Stat și Planul Anual de Dezvoltare și Modernizare a Resurselor Informaționale în Administrație și EESM.
citeste mai mult »
Utilizatorii înregistrați în sistemul securizat de livrare electronică depășesc 10.000
În prezent, sistemul e-Service, menținut de DAEU, oferă acces la persoane cu date din 11 registre cu 23 de rapoarte.
citeste mai mult »
Furnizarea centralizată a unei game largi de servicii electronice prevede primele strategii sectoriale pentru guvernarea electronică
Oferirea centralizată a unei game largi de servicii electronice și interacțiunea digitală completă cu utilizatorii oferă primele strategii sectoriale de guvernare electronică aprobate de Președintele SEEA - Agenția Vămilor și NSSI.
citeste mai mult »
Cetățenii pot vedea acum și controlează modul în care instituțiile utilizează datele lor personale
Serviciul este disponibil prin intermediul serviciului securizat de e-service https://edelivery.egov.bg
citeste mai mult »
Cultură cibernetică intră în școli bulgare
Până în septembrie 2018 școlile bulgare vor avea acces la sistemul eDelivery, menținut de EAEW
citeste mai mult »
Restrângerea contactului direct cu administrația cu mijloacele e-guvernării reprezintă o măsură majoră de combatere a corupției
În prezent, cetățenii pot salva o parte semnificativă din interacțiunea lor cu instituțiile, fără a fi nevoiți să le viziteze la fața locului
citeste mai mult »
Accesul egal la educația și serviciile digitale va împiedica divizarea digitală între cetățenii bulgari
Una dintre cele mai mari provocări pentru e-guvernare în Bulgaria este modul în care să se motiveze cetățenii să ceară și să utilizeze serviciile electronice.
citeste mai mult »
Președinția bulgară a Consiliului UE a ajuns la o abordare comună a Legii securității informatice
Până la sfârșitul anului 2017, Consiliul UE și-a declarat ambiția de a ajunge la o abordare comună a Legii securității informatice până în iunie 2018.
citeste mai mult »
Agenția de Stat pentru Gestiunea Electronică are o soluție software bazată pe blocuri pentru protecția datelor cu caracter personal
Soluția face practic imposibilă orice încercare de a schimba sau șterge o urmă de acces la date personale prin intermediul componentelor centrale ale eGuvernării.
citeste mai mult »
Guvernarea electronică necesită o schimbare de cel puțin 20% din legislație în următorii ani
Totuși, un număr mare de administrații rămân în urmă în schimbarea reglementărilor lor interne privind eliminarea proceselor de hârtie și a certificatelor pe suport de hârtie cerute de cetățeni.
citeste mai mult »
Mai mult de 150 de experți europeni în domeniul securității informației sosesc în Bulgaria pentru o conferință internațională "Provocări de securitate cibernetică"
Mai mult de 150 de experți europeni în domeniul securității informației sosesc în Bulgaria pentru o conferință internațională "Provocări de securitate cibernetică"
citeste mai mult »
DAEU se așteaptă ca, până la sfârșitul lunii martie, să se dubleze numărul administrațiilor care pot schimba documentele în întregime pe cale electronică
Așteptările sunt spre sfârșitul lunii martie a acestui an. numărul acestor administrații să se dubleze și să ajungă la 300, a anunțat președintele DAEU Atanas Temelkov la masa rotundă -Guvernarea electronică și Internetul obiectelor-.
citeste mai mult »
Mai mult de 140 de administrații pot schimba documentele în format electronic
Până la 1 noiembrie 2018, toate administrațiile și structurile lor teritoriale trebuie să întrerupă schimbul de documente pe suport de hârtie.
citeste mai mult »
Bulgaria este unul dintre liderii UE în punerea în aplicare a politicii privind datele deschise în 2017
Bulgaria este unul dintre liderii UE în punerea în aplicare a politicii privind datele deschise în 2017
citeste mai mult »
Primele rezultate tangibile ale politicii de implementare a e-guvernării au raportat EAEM în primul an de activitate
Primele rezultate tangibile ale politicii de implementare a e-guvernării au raportat EAEM în primul an de activitate
citeste mai mult »