EU logo Romania logo BSC logo

BG-RO E-GoverNet Platforma transfrontalieră pentru Servicii Administrative

roenbg

Cetățenii pot vedea acum și controlează modul în care instituțiile utilizează datele lor personale

Serviciul este disponibil prin intermediul serviciului securizat de e-service https://edelivery.egov.bg

Fiecare cetățean poate verifica acum care dintre datele sale personale sunt incluse în registrele publice și cum sunt folosite de administrații.

Furnizarea de rapoarte personale ale unei persoane fizice pentru accesul terților la datele sale disponibile în registre, în mijlocul schimbului de informații megatreștri, este disponibilă utilizatorilor din sistemul pentru servicii electronice sigure (https: // edelivery.egov. bg), menținută de Agenția de Stat "e-guvernare" (DAEU).

Înregistrarea poate fi făcută cu o semnătură electronică calificată (EPC) sau un cod personal de identificare (PEAK) al Institutului Național de Securitate Socială. În momentul de față au fost înregistrate aproape 10 000 de persoane cu acces la datele din registru 50. Continuă procesul de aderare a noilor registre.

În acest fel, cetățenii bulgari pot efectua un control eficient al calității și motivele accesului la datele lor de către instituțiile comunitare. Serviciul a fost creat la inițiativa viceprim-ministrului și Tomislav Donchev DAEU. Este în conformitate cu prevederile regulamentului general al UE privind protecția datelor, a legii privind guvernarea electronică și a regulamentelor de executare a acesteia.

Sursă: e-gov.bg

Adăugați un comentariu

Nume
Cometariu
Introduceți numărul
Captcha image