EU logo Romania logo BSC logo

BG-RO E-GoverNet Platforma transfrontalieră pentru Servicii Administrative

roenbg

DAEU se așteaptă ca, până la sfârșitul lunii martie, să se dubleze numărul administrațiilor care pot schimba documentele în întregime pe cale electronică

Așteptările sunt spre sfârșitul lunii martie a acestui an. numărul acestor administrații să se dubleze și să ajungă la 300, a anunțat președintele DAEU Atanas Temelkov la masa rotundă -Guvernarea electronică și Internetul obiectelor-.

Mai mult de 150 de administrații pot schimba acum documentele reale în format electronic. Așteptările Agenției de Stat pentru e-guvernare sunt la sfârșitul lunii martie a acestui an. Numărul acestor administrații să se dubleze și să ajungă la 300. Acest lucru a fost anunțat de către președintele DAEU Atanas Temelkov în timpul unei mese "eGovernment și internetul obiectelor" rotunde, a avut loc în capitală.

"Până la sfârșitul lunii martie, ne așteptăm ca 100% din ministere și structurile subordonate acestora de a adera la mediul de mesagerie electronică și din luna aprilie schimburi între ele să fie reale," prezice Atanas Temelkov. Termenul limită pentru toate administrațiile o noiembrie 2018, a reamintit Atanas Temelkov și a invitat administrațiile să fie proactivă și să nu aștepte ultimul moment posibil.

Președintele DAEU a indicat că aproape 60 la sută din baza legislativă este legată în mod direct sau indirect, la procesele legate de e-guvernare și există mai multe modificări pentru a limita sarcina administrativă asupra cetățenilor și întreprinderilor. Atanas Temelkov a reamintit că, în 2017 au fost luate măsuri prioritare pentru reducerea sarcinii administrative prin eliminarea cerinței pe hârtie de 12 documente de certificare emise de cele mai multe structuri administrative. Până la sfârșitul lunii martie, cele mai multe dintre ele va scadea din hârtie și este deja în curs de desfășurare pachet de analiza urmelor de cele mai multe ori a furnizat servicii de certificare (peste 15 000 de ori pe an), care urmează să fie furnizate integral prin canalele oficiale.

"Vom identifica cu prioritate aceste servicii rapid și ușor pot fi transformate în cele administrative cu soluții disponibile în prezent intern - conectivitatea mediu între registrele primare (RegiX) și schimbul de date între diferite sisteme de informații", a spus el președintele UEMO.

Source: https://e-gov.bg/bg/news

Adăugați un comentariu

Nume
Cometariu
Introduceți numărul
Captcha image