EU logo Romania logo BSC logo

BG-RO E-GoverNet Platforma transfrontalieră pentru Servicii Administrative

roenbg

A.Temelkov, președintele SeGA: Încă lucrăm la securitatea identității electronice

Numărul tot mai mare de utilizatori din sistemul de schimb interregional mă face optimist că mergem în direcția cea bună, spune președintele agenției

Când vorbim despre e-guvernare în Bulgaria una dintre cele mai slăbiciune gravă este faptul că problema cu e-identitate nu a fost rezolvată la un nivel care să asigure securitatea la utilizarea serviciilor electronice. Nu va fi o greșeală dacă spun că în această cameră nu mai mult de o treime din cei prezenți au o semnătură, dar aici sunt profesioniști adunat, oameni cu privire la noile tehnologii. Acest lucru a fost declarat de către președintele Agenției de Stat "Guvernare Electronică" (DAEU) Atanas Temelkov în Conferința de la Marea Neagră "Lumea digitală - astăzi și mâine", a avut loc la Sofia Tech Park. În contextul motto-ul conferinței de astăzi, aș dori să anunțe ceva în prealabil - în perioada de testare, avem un nou modul de bază de semnătură electronică calificată (QES) și integrarea cu e-autentificare, care va permite utilizatorului să acceseze serviciile electronice să efectueze e-plată prin intermediul dispozitivului mobil, fără griji cu privire la faptul că neverificată va fi accesarea datelor sale, a anunțat președintele DAEU.

Prăjeștem într-un moment în care vedem noi tehnologii în fiecare zi. Din păcate, cele mai multe dintre ele rămân în sălile de prezentare și punerea lor în aplicare este împiedicată de dificultățile administrative și financiare, precum și în practică, acestea nu sunt utilizate. Statisticile arată că administrarea, întreprinderi și cetățeni din Bulgaria a rămas în urmă în competențe digitale și au dificultăți în utilizarea noilor tehnologii. O problemă care ar trebui abordată serios, a explicat Atanas Temelkov.

Date recente de la sfârșitul lunii mai a acestui an indică faptul că sistemul de schimb mezhduregistrov (RegiX) în calitate de consumatori include 476 de guverne, 63 registru al guvernului central și să fie capabil să facă 168 de anchete despre 1.5.mln. tranzacții lunar. În fiecare zi, acest sistem include noi administrații, ceea ce mă face să fiu optimist că ne îndreptăm în direcția cea bună, a subliniat președintele DAEU.

Sursa: e-gov.bg

Adăugați un comentariu

Nume
Cometariu
Introduceți numărul
Captcha image