EU logo Romania logo BSC logo

BG-RO E-GoverNet Platforma transfrontalieră pentru Servicii Administrative

roenbg

Transformarea digitală a administrației este acum ireversibilă

Registrele principale de stat sunt deja conectate și "vorbesc", iar cetățenii și întreprinderile pot deja să comunice digital cu administrațiile

Transformarea digitală a administrației este acum ireversibilă. In mai putin de doi ani, aproape 1000 de structuri administrative împărtășesc deja documente între ele numai în format electronic și administrațiile de lucru acum mult mai rapid. Principalele registre de stat sunt deja conectate și „vorbesc“ și cetățenii și întreprinderile pot comunica acum administrațiile complet digitale în sistemele de e-guvernare. Acest lucru a fost anunțat de către președintele Agenției de Stat „Guvernare Electronică“ (DAEU) Atanas Temelkov care a lansat a 20-a ediție a conferinței anuale privind e-guvernare. Forumul intitulat „E-guvernare pentru dezvoltarea durabilă“, sub patronajul Viceprim-ministru, Tomislav Donchev.

Eliminarea schimbului de hârtie va continua cu întreprinderile locale și alte entități care furnizează servicii publice, a adăugat Atanas Temelkov care a subliniat participanții în rezultatele principale forum în domeniul e-guvernare la momentul respectiv.

Peste 60 de registre de stat majore sunt deja conectate prin sistemul centralizat de schimb oficial de date între registre RegiX. Mai mult de 300 de administrații accesează acum datele din registre prin procesul de afaceri. Peste 700 de structuri au declarat aderarea la sistem. De la începutul anului 2019, peste 2,7 milioane au fost efectuate anchete oficiale prin sistemul centralizat, susținut de DAEU de hârtie în loc să fie necesară circumstanțele relevante de către cetățeni și întreprinderi.

Peste 16.000 de utilizatori sunt deja utilizatori ai sistemului de livrare electronică securizat, susținut și de agenție. În sistemul care permite interacțiunea pe deplin digitală cu administrațiile, utilizatorii pot solicita aproape orice serviciu administrativ, a declarat președintele DAEU. Utilizarea sistemului de servicii electronice ar putea reduce efectiv numărul de contoare de administrare, a adăugat Atanas Temelkov.

Sistemul de e-guvernare din Bulgaria are acum o arhitectură unificată, a raportat președintele DAEU. Un rezumat care urmează să fie publicate și pentru a oferi acces la document cuprinzător, care va determina direcția de dezvoltare a resurselor informaționale de administrare, inclusiv în ceea ce privește ciclul de viață al dezvoltării resurselor și construirea infrastructurii comune și altele.

Atanas Temelkov a amintit că până la sfârșitul anului 2018 este în vigoare Cybersecurity Act și în Bulgaria, în 2019 nu vor fi adecvate la provocările arhitecturii instituționale în domeniul securității cibernetice. Anumite instituții sunt responsabile în toate aspectele legate de securitatea informatică și rolurile lor - în termeni de rețea și de informații de securitate, criminalitatea informatică și apărare cibernetică.

Lucrările la modificările la Legea cu privire guvernării electronice, care va reflecta rezultatele a doi ani de activitate a „eGovernment“ Agenția de Stat a declarat Atanas Temelkov. Potrivit lui, o parte a schimbărilor planificate au ca scop îmbunătățirea managementului resurselor informaționale, sistemele de informații fără întreținere programate vor fi scoase din funcțiune și va fi plasată sub responsabilitatea fiecărei administrații.

Pregătirile sunt, de asemenea, actualizarea Strategiei de dezvoltare a guvernării electronice și Foaia de parcurs pentru anul acesta pentru perioada 2019-2023, a declarat mai Temelkov la conferință. Printre cele mai importante în documentul de strategie va fi posibilitatea de a 2023 cetățenilor și întreprinderilor să aibă acces la o gamă largă de servicii administrative electronice la nivel central dintr-un singur punct și un singur model, e-identitate „pentru toată lumea și pentru toate“, finalizarea nor publice infrastructura și furnizarea de servicii de cloud prin Cloud-ul privat hibrid de stat, dezvoltarea așa- servicii proactive pentru cetățeni și afaceri și altele. Proiectul unei strategii actualizate va fi dezbătut public.

Sursa: e-gov.bg

Adăugați un comentariu

Nume
Cometariu
Introduceți numărul
Captcha image