EU logo Romania logo BSC logo

BG-RO E-GoverNet Platforma transfrontalieră pentru Servicii Administrative

roenbg

DAEU PREZENTĂ PORTUL NAȚIONAL DE PROIECTARE A DATELOR SPAȚIALE

Portalul va furniza date și servicii spațiale administrației de stat, cetățenilor și întreprinderilor

Agenția de Stat pentru Guvernare Electronică a prezentat proiectul "Portalul Național de Date Spațiale (INSPIRE)" la o conferință de presă de deschidere din capitală. Dezvoltarea portalului național pentru date spațiale e în vederea îndeplinirii angajamentelor din Bulgaria în conformitate cu Directiva 2007/2 / CE de stabilire a unei infrastructuri pentru informații spațiale în Europa (INSPIRE), a anunțat Ivan Modev, director al „activități de planificare și de gestionare și proiecte de e-guvernare "în UAE. El a subliniat că punerea în aplicare a proiectului va îmbunătăți procesele de infrastructură informațională spațială și procesele de schimb de date spațiale în temeiul Legii privind accesul la date spațiale.

În cadrul proiectului are în vedere dezvoltarea și implementarea unui portal național de date spațiale, împrumutând cele mai bune practici din portaluri Inspire ale altor state membre ale UE, care va oferi acces rapid la format deschis, poate fi citită automat la toate conținuturile spațiale date. Acesta va permite instituțiilor publice care culeg, întrețin și distribuie baze de date spațiale și furnizează servicii publice au acces reciproc la seturile de date i-au sprijinit asociate cu informații spațiale.

Valoarea totală a proiectului este de 1 361 386,00 BGN, din care 1 157 178,10 EUR și 204 207,90 EUR cofinanțare națională. Termenul limită de execuție a proiectului este 31.12.2019 Proiectul este implementat în cadrul acordului administrativ № BG05SFOP001-1.002-0014-C01 / 11.10.2017, și este implementat cu suportul financiar al Programului Operațional „Buna Guvernare“ 2014-2020 , cofinanțată de Uniunea Europeană, prin Fondul Social European.

Prezentarea proiectului "Portalul Național de Date Spațiale (INSPIRE)"

Sursa: e-gov.bg

Adăugați un comentariu

Nume
Cometariu
Introduceți numărul
Captcha image