EU logo Romania logo BSC logo

BG-RO E-GoverNet Platforma transfrontalieră pentru Servicii Administrative

roenbg

Administrațiile trebuie să accepte documente electronice și declarații emise și semnate ca documente electronice

EADE a emis Ghiduri practice administrațiilor pentru a le facilita implementarea prevederilor Legii privind guvernarea electronică

Cu referire la semnalele specifice cetățenilor cu privire la furnizarea de servicii administrative de către organele administrative Agenția de Stat „Guvernare Electronică“ (DAEU) a emis orientări practice administrații pentru a facilita punerea în aplicare a prevederilor Legii cu privire la guvernării electronice (LEG). Orientările se referă la activitatea administrațiilor de acceptare, emiterea și semnarea documentelor și a metodelor de interacțiune cu persoanele fizice și juridice electronice, utilizatorii de servicii administrative.

DAEU a reamintit că autoritățile administrative sunt obligate să accepte documente electronice și declarațiile emise și semnate ca documente electronice, în conformitate cu EGA și documentul electronic și servicii de certificare electronice. "Document electronic" înseamnă orice conținut stocat în formă electronică, în special o înregistrare textuală sau sonoră, vizuală sau audio-vizuală. Potrivit EGA, integritatea și paternitatea că observațiile electronice sunt detectate printr-o semnătură electronică pe un document electronic, cu excepția cazului în care legea prevede altfel.

Persoanele autorizate de lege sau autorizate în mod corespunzător, pentru a face declarații electronice în numele administrației ar trebui să fie semnat cu documente electronice semnătură electronică calificată emise.

La înregistrarea unui document electronic primite de administrația autorității administrative, trebuie trimisă o confirmare solicitantului pentru primirea acestuia. Confirmarea este un document electronic care trebuie să conțină un identificator unic al documentului primit; ora primirii documentului electronic și a accesului la documentul electronic și la orice documente atașate acestuia.

Orientările practice sunt publicate pe DAEU la: https://e-gov.bg/bg/139

Sursa: e-gov.bg

Adăugați un comentariu

Nume
Cometariu
Introduceți numărul
Captcha image