EU logo Romania logo BSC logo

BG-RO E-GoverNet Platforma transfrontalieră pentru Servicii Administrative

roenbg

Bulgaria este unul dintre liderii UE în punerea în aplicare a politicii privind datele deschise în 2017

Bulgaria este unul dintre liderii UE în punerea în aplicare a politicii privind datele deschise în 2017

Potrivit unui studiu al Portalului european de date pentru anul 2017.
Bulgaria se situează printre țările cele mai importante din Uniunea Europeană în implementarea politicii privind datele deschise, potrivit unui sondaj al Portalului european de date pentru anul 2017.

Datele pentru Bulgaria sunt furnizate Comisiei Europene prin intermediul "Chestionarului european de evaluare a datelor deschise pentru 2017 în Bulgaria". Chestionarul a fost finalizat pe baza consultării publice anuale pe care Agenția de Stat pentru Guvernare Electronică le-a ținut cu toate administrațiile în mai și iunie 2017.

Măsurarea gradului de maturitate al politicii privind datele deschise timp de trei ani consecutivi arată că statele membre ale UE depun eforturi considerabile pentru a îmbunătăți publicarea datelor deschise, țara noastră se numără printre liderii din domeniu (de ex. Trendsetteri) .

Raportul subliniază, de asemenea, că, în general, țările europene se află în prim planul datelor deschise și la nivel global.

Mai multe informații se găsesc în documentul de informare anexat pentru Bulgaria și "Chestionarul paneuropean pentru evaluarea statutului de date deschise pentru anul 2017 în Bulgaria".

Source: https://e-gov.bg/bg/news

Adăugați un comentariu

Nume
Cometariu
Introduceți numărul
Captcha image