EU logo Romania logo BSC logo

BG-RO E-GoverNet Platforma transfrontalieră pentru Servicii Administrative

roenbg

Utilizatorii înregistrați în sistemul securizat de livrare electronică depășesc 10.000

În prezent, sistemul e-Service, menținut de DAEU, oferă acces la persoane cu date din 11 registre cu 23 de rapoarte.

Utilizatorii înregistrați în sistemul securizat de livrare electronică depășesc 10.000. În prezent, e-Serviciul, susținut de Agenția de Stat „Guvernare Electronică“ (DAEU) oferă acces la datele persoanelor de la 11 la 23 de înregistrări înregistrări, continuarea procesului de aderare a noilor registre.

Din septembrie 2018 de e-Serviciul permite interacțiunea complet informatizat cu administrațiile și 130 de persoane care îndeplinesc funcții publice și organizațiile care furnizează servicii publice (articolul 1, alineatul 2 din Legea cu privire la e-guvernare). În profilurile lor de sistem există deja 420 de companii.

În sistemul de interfață web pentru e-Service https://edelivery.egov.bg orice cetățean poate verifica și care datele personale incluse în registre și modul în care acestea sunt utilizate de către administrație. Este posibil ca utilizatorii înregistrați, prin intermediul serviciilor de DAEU „Asigurarea accesului persoanelor fizice la informații relevante pentru ei și stocate în registrele administratorilor primare“ și „Furnizarea de referință personală a unui individ pentru accesul terților la datele disponibile în registre, prin intermediul Registrului Interregistric RegiX ".

Înregistrarea în sistemul de siguranță e-service se poate face cu Semnătura electronică calificată (QES) sau cu Codul Personal de Identificare (PIC) al Institutului Național de Securitate Socială.

Sursa: e-gov.bg

Adăugați un comentariu

Nume
Cometariu
Introduceți numărul
Captcha image