EU logo Romania logo BSC logo

BG-RO E-GoverNet Platforma transfrontalieră pentru Servicii Administrative

roenbg

O treime din aplicațiile noi către registrul central digitizat al pariurilor speciale sunt depuse online

În prima lună de la digitalizarea registrului central al gajurilor speciale (CPR) și transferarea acestuia către Agenția de Înregistrare, o treime din cererile depuse de cetățeni și întreprinderi au fost înregistrate electronic.

Acest lucru a devenit clar în timpul unei conferințe de presă comune a miniștrilor e-guvernării Alexander Yolovski și a ministrului Justiției Atanas Slavov, la care a fost prezentat „noul” CROZ.

„Pentru prima dată, Bulgaria are un sistem al Registrului Central al Pariurilor Speciale, care permite depunerea electronică a cererilor într-un mod sigur și fiabil, astfel încât să garanteze un principiu legal de bază: „first in time - first in law”. Sistemul garantează că aplicațiile sunt procesate în ordinea în care sunt primite, oferind în același timp cele mai moderne metode de protecție și urmărire a tuturor acțiunilor tuturor utilizatorilor.O parte esențială a noii implementări este integrarea acesteia cu Registrul Comerţului, cu Registrul Proprietăţii, la BULSTAT, Registrul Autovehiculelor din Ministerul de Interne şi registrul GRAO. Urmează şi integrarea cu registrul pentru actele de identitate bulgare", a declarat ministrul Yolovski. El a mai subliniat că în noua Agenție Națională de Venituri, popririle de la Agenția Națională de Venituri se introduc automat în timp real, fără intervenție umană.

„Registrul Central al Angajamentelor Speciale (CPR) a fost transferat la Agenția de Înregistrări de la 1 iulie, ceea ce reprezintă sfârșitul unei reforme mult întârziate, dar mult așteptate. Acum toate intrările de pariuri și garanții pot fi urmărite în timp real, un lucru funcțional. sistem informatic în beneficiul utilizatorilor și cu garanții pentru securitatea juridică”, a declarat ministrul Justiției Atanas Slavov.

Reforma Centrului de Protecție Civilă, inclusiv transferul registrului de la Ministerul Justiției la Agenția de Înregistrare, a fost stabilită în 2016.

„Tranziția a devenit posibilă acum și datorită parteneriatului și cooperării noastre cu Ministerul Guvernului Electronic și personal cu ministrul Yolovski, ceea ce ne-a permis să depășim obstacolele de natură operațională și la trei luni de la preluarea mandatului, registrul a fost operațional”, a spus. ministrul Slavov. De asemenea, el a subliniat în mod explicit munca de luni de zile a Agenției pentru Înregistrări și a echipei anterioare a Centrului pentru Înregistrări Naționale. Ministrul Justiției a mai remarcat că nimic nu s-ar fi întâmplat fără reforma legislativă necesară, pentru care a existat acum voință.

În o lună de existență a noului sistem, au fost înregistrate aproape 306.000 de cereri, iar aproape 296.000 dintre acestea au fost înregistrate pentru prima dată. Pentru aceeași perioadă, ANR a introdus automat 4.470 de capturi. Iar aproximativ 1/3 din cererile depuse de cetățeni și afaceri se fac electronic. Timpul mediu de înregistrare a unei cereri la ghișeu de către un angajat este de până la 7 minute, în timp ce cu noul serviciu electronic acest timp se reduce la jumătate la o medie de 3 minute. Oficialii de înregistrare au nevoie în medie de 12 minute pentru a intra, a anunța sau șterge, lucrând în paralel la alte registre. Timpul mediu de aplicare general este mai mic de șase minute, iar un oficial procesează 42 de cereri pe zi. Astfel, în medie, cererile procesate pe zi ajung la 650. Și conform unei analize a Institutului de Economie de Piață, doar prin noul registru, presupunând că 40 până la 60% dintre înscrieri și 60 până la 80% din referințe și certificate. va fi efectuată de la distanță, precum și ca utilizatorii registrului să petreacă în medie 2 ore pentru a efectua o acțiune într-un birou (inclusiv deplasarea dintr-un alt loc populat), iar aplicația electronică le ocupă mult mai puțin timp decât cele de mai sus, Afacerile bulgare vor economisi între 10 și 14 mii de zile-om pe an.

La eveniment au fost prezenți și viceministrul Justiției, Iulia Kovacheva, directorul executiv al Agenției de Înregistrare, Daniela Miteva, șeful de multă vreme al Oficiului Central de Registratură, iar în prezent directorul executiv adjunct al agenției, Natasha Boseva.

Adăugați un comentariu

Nume
Cometariu
Introduceți numărul
Captcha image