EU logo Romania logo BSC logo

BG-RO E-GoverNet Platforma transfrontalieră pentru Servicii Administrative

roenbg

Agenția de Stat pentru Gestiunea Electronică are o soluție software bazată pe blocuri pentru protecția datelor cu caracter personal

Soluția face practic imposibilă orice încercare de a schimba sau șterge o urmă de acces la date personale prin intermediul componentelor centrale ale eGuvernării.

Agenția de Stat pentru Management Electronică (DAEU) are o soluție software pentru a preveni utilizarea necorespunzătoare a datelor cu caracter personal prin tehnologii criptografice moderne, inclusiv blocarea. LogSentinel Produsul oferă o pistă de audit sigur și protejează integritatea datelor în evidențele guvernamentale și accesul la acestea prin înregistrarea orice acces la datele cu caracter personal în conectivitatea componenta centrală a statului înregistrează RegiX, susținută de DAEU. Aceasta înseamnă că decizia face practic imposibilă orice încercare de a modifica sau șterge un traseu de acces la datele cu caracter personal în componentele centrale ale e-guvernare și pentru a asigura protecția datelor fiabile.

licență nelimitat pentru produsul a fost trimis agenției printr-o donație de la CEO-ul companiei LogSentinel Bozidar Bojanov și acceptat de către Președintele DAEU Atanas Temelkov. O astfel de practică se întâmplă pentru prima dată în Bulgaria și a fost inspirat de exemplul dezvoltatorilor estoni care donează soluția de stat eston pentru a proteja înregistrările de sănătate ale cetățenilor în evidențele guvernamentale.

Valoarea donării se ridică la 12.500 de euro, care vor fi economisite anual din bugetele fiecărei instituții. Donatorul LogSentinel oferă, de asemenea, formare profesională gratuită pentru angajații Agenției de Stat pentru Managementul electronic pentru a lucra cu produsul cu același nume.

Soluția software poate fi utilizată de toate administrațiile în funcție de disponibilitatea acestora. Cerințele de reglementare pentru o pistă de audit sigură sunt stabilite în Ordonanța privind cerințele comune pentru sistemele informatice, registrele și serviciile administrative electronice.

Sursa: e-gov.bg

Adăugați un comentariu

Nume
Cometariu
Introduceți numărul
Captcha image