Cultură cibernetică intră în școli bulgare
Până în septembrie 2018 școlile bulgare vor avea acces la sistemul eDelivery, menținut de EAEW
Eforturile de creștere a culturii digitale a cetățenilor trebuie să continue și aceasta este o provocare pentru toate instituțiile. Acest lucru a fost declarat de Atanas Temelkov, Agenția de Stat pentru Guvernare Electronică, pentru a prezenta primul tutorial interactiv despre igiena cibernetică destinat studenților, profesorilor și părinților copiilor de la clasele a șaptea la școala bulgară.
La sfârșitul anului școlar, Agenția de Stat pentru Guvernare Electronică și Ministerul Educației și Științei (MES) și cu participarea comisarului european pentru economie digitală și a societății digitale, Maria Gabriel, au prezentat lecția " vine marele responsabilitate "din școlile metropolitane. Conținutul lecției a fost aprobat de Ministerul Educației și Științei pentru includerea electivă în curriculumul școlilor din țară începând cu anul școlar 2018/2019 și include un manual și o metodologie pentru profesori, sfaturi practice pentru părinți privind creșterea culturii cibernetice din adolescenți, precum și teste pentru verificarea obiceiurilor de igienă cibernetică ale elevilor. Conținutul curriculum-ului face parte din materialele pregătite de Academia Bulgară de Științe în cadrul Campaniei Naționale de Igienă Cibernetică "Nu mă Hack Me", care a avut loc în timpul Președinției bulgare a Consiliului UE sub patronajul a comisarului Maria Gabriel.
Cu această inițiativă, atragem atenția cetățenilor asupra riscurilor pe Internet și creăm oportunități pentru formarea cadrelor didactice. Timp de șase luni, mai mult de 8.000 de copii au fost instruiți în abilitățile de bază în domeniul igienei cibernetice. Au avut loc nenumărate întâlniri în țară cu profesori și părinți. Campania a atras, de asemenea, mii de adepți în rețele sociale, instituții de stat, organizații neguvernamentale și afaceri bulgare, a declarat președintele Agenției pentru e-guvernare Atanas Temelkov.
Până în septembrie 2018, școlile bulgare vor avea acces la sistemul eDelivery, menținut de ESAE, și vor avea posibilitatea de a primi tot conținutul educațional prin e-mail securizat, a spus Atanas Temelkov. Sistemul este un echivalent digital cu poșta clasică și permite interacțiunea digitală completă cu instituțiile. "În acest fel, vom crește în mod semnificativ consumul de servicii de guvernare electronică furnizate de stat și le vom oferi tinerilor cunoștințe despre modul în care sunt utilizate datele lor personale și modul în care sunt protejate", a declarat Atanas Temelkov.
"În ultimele șase luni, am arătat că, atunci când suntem uniți în acțiunile noastre concrete, putem atrage atenția asupra importanței abilităților tinerilor în lumea online și putem transforma împreună transformarea digitală într-un lucru pozitiv pentru tineri, pentru profesorii lor și pentru ai ajuta să-și modeleze viitorul digital ", a declarat comisarul european pentru economie digitală și societatea digitală, Maria Gabriel, patronul inițiativei" Nu voi hack ".
Comisarul Gabriel a subliniat importanța competențelor în materie de competențe mediatice și cunoașterea amenințărilor spațiale digitale. "Au fost cazuri de abandon școlar bulgară ca rezultat al discursului de ură și al altor vulnerabilități care au încălcat integritatea persoanei", a amintit Maria Gabriel, îndemnând profesorii să fie activi și să învețe abilitățile de igiena cibernetică pentru tineri.
Comisarul Gabriel a subliniat campania "Nu voi hack" ca un exemplu de bună practică și în cadrul Internetului european mai sigur pentru campania UE de informare pentru un internet mai sigur (# SaferInternet4EU) sub auspiciile ei. Maria Gabriel a atras atenția și asupra unei alte inițiative - Alianța pentru Protecția Minorilor pe Internet, care include 25 de organizații, inclusiv UNICEF și principalele rețele sociale, parteneri în depășirea provocărilor digitale-cheie cu care se confruntă tinerii din Europa.
"Inițiativa" Nu voi hack "arată că în Bulgaria vrem o transformare digitală în care omul se află în centrul și gestionează procesele, pentru că avem valori, avem principii", a comentat comisarul Gabriel.
Aproximativ 50 de milioane de euro pentru digitizarea învățământului bulgar au în vedere un proiect al Ministerului Educației și Științei "Educația mâine", a anunțat viceministrul Educației și Științei, Denica Saceva. În cuvintele ei, introducerea tehnologiilor digitale și a competențelor digitale trebuie făcută cu atenție și responsabilitate.
Împreună cu Ministerul Educației și Științei, DAEU va lua inițiativa de a spori cultura digitală și de a promova și de a folosi avantajele e-guvernării în Bulgaria pentru absolvenții claselor 11 și 12 din școlile bulgare.
Tot conținutul educațional al videoclipurilor "Nu voi hack" de informații și educație este disponibil în Biblioteca paginii Campaniei la https://cyberneat.e-gov.bg/
Sursa: e-gov.bg
Adăugați un comentariu