EU logo Bulgaria logo BSC logo

BG-RO E-GoverNet Трансгранична платформа за административни услуги

roenbg

ДАЕУ и ИАНМСП призовават бизнеса да се включи в проучване Киберсигурност в сектора на МСП

ДАЕУ и ИАНМСП призовават бизнеса и работодателските организации в България да бъдат активни и да се включат в проучване на тема Киберсигурност в сектора на МСП, която двете публични организации инициират, по повод предстоящия през октомври Европейски месец на киберсигурността.

В периода от 16 септември до 08 октомври 2021 г. анкетата ще бъде достъпна на този линк - ТУК

Отговорите на въпросите ще послужат за създаване на цялостна картина на състоянието на нивото на киберсигурност и киберзащита от страна на бизнеса, като до момента подобен анализ не е правен у нас. Инициативата цели да покаже доколко и как, малкият и среден бизнес в България се справя с кибер атаки, какво е нивото на кибер защита след настъпването на Ковид пандемията и работата от вкъщи, към кого се обръщат работодателите, и как се справят с предизвикателствата, свързани с кибер сигурността, както и техните отговорности за опазване на базите данни, с които работят.

В рамките на месец октомври ще бъде представен и подробен анализ на данните, които ще послужат на ДАЕУ и ИАНМСП за иницииране и предприемане на различни инициативи, насочени към подобряване на нивото на кибер осведоменост и кибер защита в българските предприятия.

Броят и сложността на кибератаките и киберпрестъпността се увеличават в цяла Европа и тази тенденция ще продължи да се засилва в бъдеще. Ето защо – двете институции призовават компаниите в страната да бъдат активни и да се включат в проучването.

Източник: e-gov.bg

Добавете коментар

Име
Съобщение
Въведете числото
Captcha image